Shantykoor Vlaardingen is een groep van enthousiaste zangers die al zingend alle facetten van het zeemansleven vertolkt. Een muziekgroep van vijf muzikanten verzorgt de instrumentale begeleiding. Shantykoor Vlaardingen kan putten uit een uitgebreid repertoire van Nederlandse, Engelse, Ierse en Duitse zeemansliedjes en zelfs het Italiaanse ‘O Marenariello’ ontbreekt niet. De mooiste liedjes staan op de CD ‘Schelvispekel en Haringen’ (2013). Elk jaar worden nieuwe nummers ingestudeerd die vertellen over water en wind, havens en schepen, heimwee en verlangen, kortom over het zeemansleven. Zo blijft het repertoire aantrekkelijk voor het koor en voor het publiek.

Onze laatste nieuwe nummers zijn: Whisky In The Jar, Noordenwind Zuidenwind, The Ferryman, The Holy Ground en The Last Farewell. Ze zijn onderdeel van een verder uit te breiden, gevarieerde en levendige zanglijst. Shantykoor Vlaardingen is een graag geziene gast op shantyfestivals in het land. En niet zonder resultaat, want onze festivaloptredens werden menig keer beloond met een jury- of publieksprijs.

Interesse om Shantykoor Vlaardingen te boeken voor uw party? Zie bij ‘Contact en Boekingen’.

Zin om mee te doen? Er is altijd plaats voor nieuwe zangers en muzikanten. Een accordeonist(e) kunnen we goed gebruiken. Een mailtje of belletje naar de secretaris is voldoende. Zie bij ‘Contact en Boekingen’.