Optreden verzorgingshuis Frankeland en Laurens en DrieMaasSteden

Inmiddels hebben we al weer 3 optredens in verzorgingshuizen achter de rug.
Eerst traden we in februari op in Frankeland te Schiedam en Laurens te Delfshaven
Rotterdam.
In maart was de DrieMaasStede in Schiedam aan de beurt. Door de inzet van veel van
onze leden komen deze optredens tot stand en wordt de apparatuur tijdig ter plekke
gebracht en neergezet. Het is belangrijk dat de bewoners en wij het naar de zin hebben.
Wij vinden het namelijk altijd weer leuk om af en toe bekende gezichten te zien tussen de
aanwezige bewoners!
Onze Shantymannen en Jobea zetten altijd hun beste beentje voor als zij volgens de
songlist aan de beurt zijn. We zien dat de bewoners de interactie altijd leuk vinden en vaak meezingen of klappen. Soms wordt er ook gedanst en laatst kregen we zelfs een tekening van een bewoner! Zie de foto’s

Peter Schippers
Secretaris

Jaarafsluiting 2022

Goedemorgen Shanty Meiden en Maten en Donateurs,

Wat hadden we met elkaar een leuke avond en wat was het gezellig!

De voorbereidingen waren al vroeg ingang gezet,  zo zijn ’s-middags de installatie en tafels en stoelen neergezet en is er aandacht gegeven aan de opmaak van de tafels. Tevens werd er wijn en frisdrank ingekocht alsmede de diverse versnaperingen en snacks. Toen we binnen kwamen was het een feestelijke aanblik en het zag er allemaal leuk en verzorgt uit…we mogen dan ook supertrots zijn op alle leden en vrijwilligers die hiertoe bijgedragen hebben om dit mogelijk te maken!

Van lieverlee druppelde iedereen binnen en nam onze voorzitter het woord. Hij heette iedereen van harte welkom en gaf aan dat het geen makkelijk jaar geweest was, zo werden we wederom geconfronteerd met Corona, overleden er een aantal leden en zeiden een aantal leden hun lidmaatschap op. De voorzitter sprak dan ook de wens uit dat wij weer een kwalitatief representatief koor zouden worden en dat we ons allen moeten inzetten om er weer leden bij te krijgen.

Hierna was het tijd om lekker onze Shanty-liedjes te gaan zingen. Alles onder leiding van onze dirigent. Zijn keus was om tijdens dit optreden de nieuwe ingestudeerde nummers ten gehore te brengen en een aantal solisten de kans te geven om hun ingestudeerde nummers te zingen alles door onze speaker op een leuke manier aan elkaar gepraat.

Al snel ontstond er een spontane interactie met de aanwezigen en werd er gezellig meegedaan!

In de pauze werd er onderling lekker bijgekletst en gingen we in gesprek met de genodigden, dat alles onder het genot van een hapje en drankje. De reacties op het koor waren positief en er werd ons meegedeeld dat het een stuk beter was!  Goed om te horen ….

Na de pauze lieten we weer flink van ons horen en in hoog tempo zongen we onze Shanty-liedjes, sommige met leuke spontane sketches!

Het werd wederom een gezellige boel en voor we het wisten was het optreden alweer voorbij.

Onze voorzitter sprak in zijn dankwood speciale dank uit aan de dames van de catering en prees hun inzet.

Er werd als dank aan elk van hun een prachtig boeket uitgereikt.

De voorzitter memoreerde nog dat er vooral een toename was geweest met betrekking tot de afname van de bitterballen …..die vallen dus kennelijk in de smaak!

Daarna werd er wederom gezellig getafeld en zorgden beide catering dames weer voor lekkere drankjes en snacks, dus ook de geliefde bitterballen. Zelfs de Kerstman vereerde ons nog met zijn bezoek….en gaf er die avond een echt Kersttintje aan !

Wij kunnen met elkaar terugkijken op een geslaagde avond en vernamen op het eind nog dat onze penningmeester een spontane donatie had ontvangen…. leuk toch!

Als bestuur willen wij iedereen nogmaals bedanken voor zijn of haar inzet en eindigen wij met:

Iedereen een  fijne Kerst en een gezond en voorspoedig 2023 te wensen.

Kerstwens 2022

Met speciale dank aan Mari die bovenstaande Kerst- en Nieuwjaarskaart voor ons heeft ontworpen!

Zo dat was het weer.. wees voorzichtig met de gladheid en tot volgend jaar!

Namens het bestuur

Peter Schippers – secretaris

Optreden In de Schiewaegh

Voor zaterdag 22 oktober stond ons eerste optreden  in een zorgcentrum weer in de planning.

Het was even spannend, gooit Corona weer roet in het eten. Gelukkig niet en werden we spontaan ontvangen en de zaal zat al vol met bewoners terwijl wij onze geluidsapparatuur plaatsten.

Ons koor stond dit keer onder leiding van Dick de Jong en we werden muzikaal begeleid door Thea, Jobea, Koos en onze gast accordeonist Peter Steyaart.

Onze Shanties werden op een leuke manier uitgelegd door onze speaker Mart Mostert. Verder niet te vergeten onze geluidsman, Louis Stolk. Ja, en verder natuurlijk onze trouwe  zangers.

Het publiek zong en klapte van harte mee. Wat hebben wij met de bewoners van het Schiewaegh Zorgcentrum in Schiedam genoten van ons optreden op een mooie zaterdag midddag. Ga voor de foto’s naar het fotoalbum

Wim Poot voorzitter.


Hallo leden Shantykoor Vlaardingen,

ik zat zo thuis nog even na te genieten van ons optreden bij de Cruise Terminal,
En wil dat toch nog even delen, ik ging er best met vraagtekens naar toe.
Mijn herinnering met Scheveningen zat nog diep geworteld, en gaf mij geen rust.
Kunnen wij het nog als koor, kunnen wij er nog voor gaan. Ja zeker, vandaag hebben wij het weer kunnen tonen en een geweldig optreden verzorgt. Fijn dat wij vandaag als koor de schouders er onder hebben gezet, en weer plezier mochten beleven.

Ab deed zijn best om het allemaal gelijk te laten verlopen, Jobea, Thea en Peter bedankt, wat zijn we zonder muziek. Het contract gaf aan, niet meer als twintig personen waren welkom i.v.m. de Corona maatregelen. wij waren met 21, en het nog snel ingestudeerde “Will Meet Again” ging als een trein (boot).

Allemaal bedankt voor jullie inzet, de toekomst gloort, Shantykoor Vlaardingen leeft, woensdag weer repetitie en zaterdag weer een optreden.

Tot woensdag Arthur.


Optreden tehuis Laurens en vlaggetjesdag in Scheveningen

Op 15 juni hadden we een optreden in Laurens Delfshaven, het was een prachtige dag en waren daar met een klein clubje vanwege de al begonnen vakanties en andere afspraken. Met ca. 16 leden zou het moeten lukken. We hadden er in ieder geval zin in. Er werd vlug opgebouwd en het lukte ons om de installatie goed neer te zetten. De bewoners druppelden binnen en je kon zien dat sommige zich verheugden op ons koor! Er werden veel Nederlandse Shanty’s gezongen en sommige bewoners zongen en dansten vrolijk mee. Het was een leuk optreden en volgens intimi klonk het best goed. We sloten af met “Daar in dat kleine café aan de haven!”

Op 18 juni was het de beurt voor ons optreden op vlaggetjesdag in Scheveningen. Er werd verzameld in de Holiërhoek en om half tien gingen we op pad. We hadden 7 parkeerkaarten dus dat moest voldoende zijn. Aangekomen in Scheveningen parkeerden sommigen in de visafslag. Dichter bij kon bijna niet. In de hal was een uitstalling en presentatie van vishandel Simonis en stonden er tafels en stoelen in een lange rij! Wij vonden het niet zo druk waarop men ons zei, “wacht maar af …straks is het vol😄”. De organisatie had ons goed bedacht en we kregen fiches voor drinken en wat te eten. Wederom waren we met een klein clubje! Uiteindelijk was het onze beurt en starten we met een bijna complete muziekbezetting en helaas maar 12 zangers. We hebben er ondanks de kleine groep toch getracht wat van te maken en hadden veel gezellig publiek en een leuke dag met elkaar!

Een klein meisje had de dag van haar leven en genoot met volle teugen op het podium.

Helaas constateerde ik dat sommige leden zich toen al niet lekker voelden en naar later zou blijken al met COVID besmet waren…

Vanwege een aantal oorzaken en het hoge aantal Covidbesmettingen binnen ons koor hebben wij helaas de geboekte optredens voor het Binnenhalen van de Haring in Vlaardingen en Oud ADE moeten annuleren.

Wij wensen alle besmette leden beterschap en

hopen elkaar vanaf 30-8-2022 weer, in goede gezondheid, te mogen begroeten om te gaan oefenen.

Zin om ook te zingen meldt u dan aan… U bent welkom!

Peter Schippers – secretaris


Dordt in Stoom

Zaterdag 21 mei was het weer zover “Dordt in Stoom” hetgeen altijd een mooi georganiseerd festival is. s’Morgens  in alle vroegte, terwijl de meeste nog heerlijk lagen te dromen, waren wij de kwartiermeesters al weer onderweg om de aanhanger op te halen en ervoor te zorgen dat we op tijd bij het Otto Dickeplein zijn. Op deze manier konden we rustig beginnen met het opbouwen van onze installatie op het hoofdpodium  wat gebruikt zou worden voor de opening van het festival.


Het enthousiasme zat er goed in want alle groepen verzamelden zich bij het hoofdpodium voor de opening en samenzang. In het begin ondervonden we wat technische problemen omdat we geen goede WiFi ontvangst hadden en derhalve onze apparatuur moeilijk konden opstarten, maar zoals gewoonlijk wist Louis de spanning op te bouwen en er toch weer geluid uit te krijgen.

Dan zien we gelukkig onze muzikanten aankomen en konden we beginnen met aansluiten van de instrumenten. We hadden ook de monitorboxen erbij gezet zodat alle muzikanten hun eigen geluidsversterking kregen.

Dordt in Stoom

De tijd begon te dringen en Kees en Mieke begonnen  bedenkelijk te kijken. Toen ook wij in het rond keken zagen we maar acht zangers van ons koor en daar moesten we mee openen. Gelukkig stond het plein vol dus bekeken we het maar positief. Uiteindelijk  druppelden de mannen binnen en sloten zij aan om uit volle borst het Shantylied te zingen en ging de druk er gelukkig een beetje vanaf. Uiteindelijk stonden we toch nog met een respectabel koor op de podia.

De nummers waren leuk en vrolijk en soms ook zat er ook een serieuze tussen. Kompleet met zon en gezellig publiek werd het al met al een mooie dag en gelukkig klopte ook de laatste sessie weer want die verdraaide Molly kwam er aan met die smerige levertraan zodat wij het weer moesten wegspoelen met Rum aus …………..

De geluidsmensen moesten er weer tegenaan want alle kabels en stekkers werden onderzocht omdat de computer overbelast was. Gelukkig konden we het probleem oplossen.

Moe maar voldaan hebben wij na het ontruimen van het podium en het inruimen van de aanhanger een heerlijk biertje gedronken en zijn wij huiswaarts gekeerd, ik was nog net op tijd voor het nieuws van 19.00 uur en zoals gewoonlijk was er aan Dordt in Stoom geen aandacht gegeven.

Groeten Wim van der WulpAfscheid Andries Verduyn

Op zaterdag 14 mei heeft shantykoor Vlaardingen afscheid genomen van onze zeer markante Maat Andries Verduyn. Het was een mooie uitvaart die door het koor werd opgeluisterd met een drietal van onze nummer, die waren uitgekozen door de vrouw van Andries. Ondanks zijn zeer respectabele leeftijd van 86 jaar, zullen wij Andrie enorm missen bij ons koor. Andries was een van de kwartiermakers en zorgden ervoor dat alles netjes en precies werd klaargezet. Het shantykoor was voor Andries zijn lust en zijn leven. Wij zullen hem nooit vergeten.

Korenfestival Vlaardingen


Zondag 22 mei. Rond een uur of één druppelden onze koorleden binnen op deze mooie locatie. Het weer was prachtig en iedereen had er zin in. Er waren meerdere koren en muziek uitgenodigd om er een gezellige middag van te maken en wij van Shantykoor Vlaardingen zouden rond half 3 en 4 uur optreden. Al gauw hoorden we de eerste muzieknoten en de eerste koorklanken. In de Boomgaard trapten de Smarties af en verzorgden er een “leuk en gezellig“ optreden. Al rondkijkend ontdekten we tussen het publiek een aantal bekende volgers die ons koor allang niet meer hadden gehoord of gezien vanwege het Coronavirus. Al snel werden de contacten hernieuwd en werd er bijgepraat. Het deed ons o.a. goed om de Fam. van Tilborg en Leny de hand te schudden. Uiteindelijk was het onze beurt en mochten wij gebruik maken van het scherm en de geluidsinstallatie van de Smarties. Wat was het fijn om met hun samen te werken en hulp van hun te krijgen. Zelfs hun invaldrummer bood zijn hulp aan omdat onze en hun drummer Gerard een gebroken pols had. We speelden en zongen een aantal bekende Shanties en moesten constateren dat het nog steeds geen optreden was die klonk als een klok, maar het was gezellig! Er moet nog flink geoefend worden en stap voor stap willen we weer het niveau bereiken van vóór de Corona.
Met andere woorden we moeten “tree voor tree“ de ladder omhoog!

Peter Schippers
Secretaris