test pagina

geplaatst in: Geen categorie | 0

Zaterdag 21 mei was het weer zover “Dordt in Stoom” hetgeen altijd een mooi georganiseerd festival is. s’Morgens  in alle vroegte, terwijl de meeste nog heerlijk lagen te dromen, waren wij de kwartiermeesters al weer onderweg om de aanhanger op te halen en ervoor te zorgen dat we op tijd bij het Otto Dickeplein zijn. Op deze manier konden we rustig beginnen met het opbouwen van onze installatie op het hoofdpodium  wat gebruikt zou worden voor de opening van het festival.

Het enthousiasme zat er goed in want alle groepen verzamelden zich bij het hoofdpodium voor de opening en samenzang. In het begin ondervonden we wat technische problemen omdat we geen goede WiFi ontvangst hadden en derhalve onze apparatuur moeilijk konden opstarten, maar zoals gewoonlijk wist Louis de spanning op te bouwen en er toch weer geluid uit te krijgen.

Dan zien we gelukkig onze muzikanten aankomen en konden we beginnen met aansluiten van de instrumenten. We hadden ook de monitorboxen erbij gezet zodat alle muzikanten hun eigen geluidsversterking kregen.

De tijd begon te dringen en Kees en Mieke begonnen  bedenkelijk te kijken. Toen ook wij in het rond keken zagen we maar acht zangers van ons koor en daar moesten we mee openen. Gelukkig stond het plein vol dus bekeken we het maar positief. Uiteindelijk  druppelden de mannen binnen en sloten zij aan om uit volle borst het Shantylied te zingen en ging de druk er gelukkig een beetje vanaf. Uiteindelijk stonden we toch nog met een respectabel koor op de podia.

De nummers waren leuk en vrolijk en soms ook zat er ook een serieuze tussen. Kompleet met zon en gezellig publiek werd het al met al een mooie dag en gelukkig klopte ook de laatste sessie weer want die verdraaide Molly kwam er aan met die smerige levertraan zodat wij het weer moesten wegspoelen met Rum aus …………..

De geluidsmensen moesten er weer tegenaan want alle kabels en stekkers werden onderzocht omdat de computer overbelast was. Gelukkig konden we het probleem oplossen.

Moe maar voldaan hebben wij na het ontruimen van het podium en het inruimen van de aanhanger een heerlijk biertje gedronken en zijn wij huiswaarts gekeerd, ik was nog net op tijd voor het nieuws van 19.00 uur en zoals gewoonlijk was er aan Dordt in Stoom geen aandacht gegeven.

Groeten Wim van der Wulp

Login om te reageren.